Kdo je anesteziolog?

Anesteziolog je zdravnik, ki skrbi za bolnika v perioperativnem obdobju (pripravi bolnika na poseg, daje anestezijo), zdravi najtežje bolnike v enotah intenzivne terapije, se ukvarja z akutno in kronično bolečino ter transplantacijsko dejavnostjo. Sodeluje tudi pri oskrbi hudo poškodovanih bolnikov.

Izobraževanje za anesteziologa

Izobraževanje je dolgo in zahtevno. Prvi korak v tem procesu je uspešno zaključeno gimnazijsko izobraževanje (4 leta). Sledi šestletni študij medicine, kjer se bodoči zdravniki poglobijo v temeljna medicinska znanja. Po študiju morajo mladi zdravniki opraviti obvezno pripravništvo (1 leto) ter nato še 6 let specializacije iz anesteziologije. Po uspešno opravljeni specializaciji dobi zdravnik strokovni naziv – specialist iz anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine.

Forum - vaša vprašanja, komentarji

    1. Različno, kot pripravniki začnejo pri okoli 900€, kot starejši, izkušeni specialisti imajo okoli 4000€ neto (redno delo + dežurstva, pripravljenost) za približno 250 urni mesečni delavnik. Za redno delo, ko so v najvišjem plačilnem razredu pa približno 2500€ neto.

Forum - objavi komentar, vprašanje!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja