Sovraštvo pri varanju

Od vseh čustev (jeze, sramu, strahu ..) bi izpostavil sovraštvo, ki bo prevladujoče čustvo. In prav jeza ter razočaranje pogosto prerasteta v pravo, surovo sovraštvo ob tako globoki izdaji. Bivša partnerka bo postala oseba, ki jo boš sovražil najbolj na svetu. In to bo trajalo. Če se bodo laži, manipulacije, podtikanja z njene strani še nadaljevala po razhodu, bo sovraštvo še toliko večje.

Kako ravnati ob prevari, ko sovražiš

  • postavi mejo: komunikacija z njo naj bo res minimalna zaradi otrok, fizična in čustvena distanca pogosto pomagata pri zdravljenju in prebolevanju
  • ne bodi kriminalec: ne dovoli si, da preraste sovraštvo v maščevalnost. Že samo sovraštvo škodi tebi in otrokom, maščevanje pa te lahko pripelje v zapor in popolnoma uniči otroke.
  • dovoli si čutiti: normalno je, da se po izdaji počutiš jezen, prizadet, sovražen… občutiš tudi sram, obup..Vse to je normalno in ne potiskaj teh čiustev na stran.
  • čustva izražaj na ustrezen nači: pogovori se s prijatelji, družino, začni s športno aktivnostjo, psihoterapijo ….
  • odpuščanje: ddpuščanje zaradi sebe. To ne pomeni, da odobravaš njena dejanja, ampak da se osvobodiš negativnih čustev, ki te vežejo nanjo.
  • osredotoči se na prihodnost: svojo energijo poskusi usmeriti v prihodnost. Življenej v preteklosti je škodljivo. Postavi si nove cilje, osredotoči se na stvari in aktivnosti, ki te veselijo ter navdušujejo. Delaj na sebi.

Forum - objavi komentar, vprašanje!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja