Kaj je spletno varanje?

Spletno varanje je oblika nezvestobe, ki se odvija preko spleta (email, družbena omrežja, forumi …) ali drugih elektronskih komunikacijskih sredstev (viber, whatsapp …). Ponavadi pride do skrivne vzpostavitve čustvene vezi z drugo osebo za katero partner ne ve. Spletne afere so nova oblika varanja in so predvsem čustvena oblika varanja, manj fizična – brez spolnega občevanja.

Spletno varanje povzroči enake čustvene stiske kot tradicionalno varanje in je lahko povod za ločitev.

Forum - vaša vprašanja, komentarji

  1. Razumem tvojo situacijo in vem, da si v izrednem stresu. Kako ravnati v tem primeru, ni enostavnih odgovorov, saj je odločitev odvisna od tvojih lastnih čustev, vrednot in okoliščin. Napišem ti lahko le nekaj splošnih nasvetov pri spletnem varanju. Pretehtaj, če ti je kateri v pomoč.

   1) Najprej se posveti svojim občutkom in razmisli, kako se počutiš glede tega, kar si odkrila.
   2)Lahko se odločiš, da se pogovoriš s partnerjem in mu poveš, da veš za varanje. Ta pogovor bo morda razjasnil situacijo in omogočil odprt dialog.
   3)Pretehtaj svoj odnos s partnerjem, vključno z vzroki za varanje, ali je možno popraviti težave in ali želiš nadaljevati z razmerjem.
   4) Ne pozabi na podporo družine in prijateljev, ki ti lahko pomagajo skozi težke trenutke.

 1. Mož si je skrivaj dopisoval s sodelovko. Pogovarjala sta se o vsakodnevnih stvareh, si voščila dobtro jutro, lahko noč, pošiljala srčke… Dobila sem ga in sedaj pravi da to ni nič, kaj norim, kaj mi je , da sem brezveze ljubosumna!! Meni je hudo. Zame je to internetno varanje enako hudo in je varanje!! Kaj naj naredim

Forum - objavi komentar, vprašanje!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja