kaj so prehranska dopolnila

Zdravje je ena tistih stvari, po katerih se nam začne tožiti šele takrat, ko jih ni več. Dokler vse “špila”, je to samoumevno, ko pa nas začne špikati na tem in onem koncu, pa se šele zavemo, da s seboj ravnamo kot svinja z mehom.

Da je pravilna prehrana bistvenega pomena za ohranjanje zdravlja, ve najbrž vsak, vendar zgolj vedeti ni dovolj, v tej smeri je treba tudi kaj ukreniti. Seveda se takoj začnejo nabirati izgovori, da nimamo dovolj časa,da bi si vsako jutro trebili solato za v službo ter si iztiskali sveže sokove iz večih vrst sadja in podobno. Na srečo imamo na razpolago celo množico prehranskih dopolnil, s katerimi lahko nadomestimo izgube in primankljaje telesu potrebnih snovi.

Morda se sprašujete, čemu bi posegli po prehranskih dopolnilih. Tudi če se trudite prehranjevati zdravo in živite aktivno, vašemu telesu verjetno kake snovi primanjkuje, zato lahko za optimalno telesno kondicijo in še boljše zdravje poskrbite z uživanjem prehranskih dopolnil. Ta dopolnila so izdelki, ki vsebujejo pomembne sestavine živil v koncentrirani obliki.

Kaj sodi med prehranska dopolnila?

Med prehranska dopolnila štejemo koncentrate živalskega izvora, rastlinske izvlečke, probiotike, encime, vitamine, minerale, antioksidante, aminokisline, in še se kaj najde. Prehranska dopolnila lahko kupite v obliki napitkov, tablet, praškov, šumečih tablet, bodite pa pozorni, kaj boste iz trgovine odnesli domov. Posvetujte se s tistimi, ki jim lahko zaupate, da vam bodo pravilno svetovali kaj potrebujete in kateri izdelki so res naravni. Prehranska dopolnila pa naj ne postanejo vaša obsedenost, torej ne kupujte vsega po vrsti.

Vemo, da vam opozarjanje na zmernost gleda že iz ušes, temveč se tudi tu temu nočemo izogniti. Po pameti torej tudi pri prehranskih dopolnilih!

Forum - objavi komentar, vprašanje!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja